Voldoet je ventilatiesysteem aan de regelgeving?


Schakel M-Advies in voor het opstellen van het verplichte ventilatieverslag bij een nieuwbouw of grondige verbouwing. Als ventilatieverslaggever speel ik zowel een rol bij de keuze van het ventilatiesysteem in de ontwerpfase, de uitvoeringsfase als de controlefase achteraf. Na homologatie van de testresultaten worden deze cijfers gebruikt in de verplichte EPB-aangifte, opgesteld door je EPB-verslaggever.

Wat omvat de opdracht van een ventilatieverslaggever?


De ventilatieverslaggever stelt een voorontwerp op met de aangewezen toevoerdebieten, doorstroomdebieten en afvoerdebieten van je ventilatiesysteem. Daarbij is het belangrijk om de toevoerdebieten in balans te brengen met de afvoerdebieten. Dit omvat eveneens het berekenen van de doorstroomopeningen.

De ventilatieverslaggever vervult volgende taken: het ventilatievoorontwerp (VVO) , de ventilatieontwerpspecificaties (VOS) en alle onderdelen van het ventilatie prestatieverslag (VPV).

Op de werf kijkt de ventilatieverslaggever de ventilatievoorzieningen na en controleert hij of de werkelijke debieten overeenstemmen met het opgestelde ventilatieverslag.

Afbeelding van 2 ventilators - M-Advies

Waarom is een ventilatieverslaggever verplicht?


Sinds 1 januari 2016 is een ventilatieverslaggever verplicht bij nieuwbouw en grondige verbouwingen (ingrijpende energetische renovatie). De overheid voerde deze verplichting in omdat de gerapporteerde instroom-, doorstroom- en uitstroomdebieten in het verleden vaak niet strookten met de realiteit. Dergelijke fouten leiden tot een minderwaardige luchtkwaliteit in je woning.

Afbeelding van een huis - M-Advies

Wat is mijn prijs voor ventilatieverslaggeving?


De prijs is afhankelijk van verscheidene factoren, hierdoor kan je best een prijsofferte aanvragen aan de hand van je project, zo kunnen we u onze beste prijs geven afgestemd op uw project. Vraag een offerte aan

Advies met toegevoegde waarde

Méér dan alleen het verplichte papierwerk